Com4Clima Franeker | Uw partner in regeltechniek

Over Com4Clima

Tiemen Dijkstra en Jaap Wissmann zijn de eigenaren van Com4Clima. Enthousiast ondernemerschap en jarenlange ervaring in de installatietechniek, in het bijzonder in de klimaatregeltechniek, zorgen voor oplossingsgerichte producten en diensten voor de installatiebranche.
 
Het verhaal
In 1998 zijn zij als servicemonteurs werkzaam bij Wissmann Installatiebedrijf in Sexbierum (het installatiebedrijf van Jaaps vader en later zijn broer) en verhuizen ze mee naar een nieuwbouwpand aan de Frjentsjerterdyk 1 te Sexbierum. Er komt een apart kantoor voor de serviceafdeling van regeltechniek, waar pc’s komen te staan om gebouwbeheersystemen op afstand te beheren en te bedienen. AL vrij snel ervaren ze dat regeltechniek voor de toekomst belangrijk wordt, want er volgt een tijd met mooie projecten bij onder andere een reeks scholen en de lokale tuindersbedrijven.
 
Als in 2003 een grote installateur uit Noordoost-Friesland het installatiebedrijf overneemt, raken Tiemen en Jaap werkzaam bij een leverancier van gebouwbeheersystemen in Drenthe. Hier wordt de passie voor regeltechniek verder gevoed en ook het idee om een eigen bedrijf op te richten. En zo starten ze in 2010 met Com4Clima.
 
Ze beginnen aan een keukentafel die al snel wordt omgeruild voor een omgebouwde slaapkamer. Als ook die te klein wordt, verhuizen ze naar Franeker, waar ze een ruimte huren in een kantoorverzamelgebouw. Wanneer ze ook daar uit hun jasje groeien, gaan ze op zoek naar een eigen pand. Dat lukt niet direct en dus huren ze op Industrieterrein Oost in Franeker eerst een grotere ruimte.
 
Als medio 2023 het ‘oude’ pand in Sexbierum in de verkoop komt, grijpen Tiemen en Jaap hun kans en wordt de wens voor een eigen pand werkelijkheid. Daarmee zijn ze terug op de plek waar het allemaal begon. Hier hebben ze elkaar als collega’s leren kennen en samen de basis voor Com4Clima gelegd. De cirkel is rond.
 
Passie voor techniek
De passie voor techniek garandeert de nieuwste (duurzame) technieken passend bij de ontwikkelingen en wensen op het gebied van gebouwbeheersystemen. Onze “no nonsens” mentaliteit maakt dat we snel kunnen schakelen om u optimaal van dienst te kunnen zijn.
 
Com4Clima is gecertificeerd systeempartner van DEOS.AG en voor het regelsysteem OPENdynamics; een oplossing voor ventilatie-installaties.
Nieuwsgierig naar onze projecten? Bekijk onze portfolio!

Werken bij Com4Clima? 
Dankzij de resultaten die wij behalen voor onze klanten, zijn wij een groeiend bedrijf en altijd op zoek naar nieuwe collega’s met een passie voor regeltechniek.
 
Werken in een stimulerende omgeving met gevarieerd werk en eigen verantwoordelijkheden?
Bekijk onze actuele vacatures en stuur een open sollicitatie of kom langs voor een gesprek met kop koffie.
 Erkend Leerbedrijf Com4Clima
Erkend leerbedrijf